lambrecht-logo
Terug naar overzicht

Villa W.

Het concept van VILLA W. is ontstaan door de bestaande heuvelhelling op de site. De hoofdverdieping bevindt zich in principe op het eerste verdiep maar aan de tuinzijde lijkt dit het gelijkvloers. Door gebruik te maken van een royale glazen gevel heeft de woning een geweldig panoramisch uitzicht en staat het in relatie met zijn rijke omgeving. Aan de achterkant heeft u zicht op de Schilde en een jaagpad, aan de voorkant op de prachtige natuur. Vanuit de tuin heeft u zicht op de open ruimtes zoals de slaapkamer, bureau, keuken en woonkamer, die mooi in elkaar vloeien.

Bij het opleveren van deze villa ben ik sommige details wel tien minuten lang blijven waarnemen. Zo trots was ik op het werk van het Lambrecht Villabouw-team.

W. Lambrecht

Dit project in Wetteren vroeg van bij het begin stevig denkwerk. Het ontwerp van architecte Fransisca Hautekeete was een complexe constructie waarbij technische kennis als bouwpartner onontbeerlijk was. Om deze uitdagende structuur met vele bijzonderheden zoals de zwevende constructie tot een goed einde te brengen, was efficiƫnt werken van groot belang. Er werd een studie uitgevoerd zodat we de stabiliteit van de woning konden verzekeren zonder dat dragende constructies zichtbaar zijn maar waarbij we toch grote raampartijen konden gebruiken.

Door de fijne en nauwe samenwerking en sterke communicatie met zowel architect als bouwheer was het mogelijk om dit ontwerp tot in de uiterste details goed uit te voeren. Waar Lambrecht Villabouw voor een uitdaging stond, werd nooit de makkelijkste weg gekozen.

William Lambrecht is een architectuur-minded totaalaannemer. Hij ziet de visie van de architect en combineert die samen met zijn grondige technische kennis en liefde voor gebouwen met mooie detailleringen. Het team van Lambrecht Villabouw gaat niet overhaast te werk maar net het tegenovergestelde: zeer bedachtzaam en met veel liefde voor hun vak. Door de vele besprekingen waarbij echt wordt meegedacht, hebben we deze villa kunnen realiseren zoals ze ontworpen was.

Fransisca Hautekeete

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info