lambrecht-logo
Terug naar overzicht

Villa DH

VILLA D.H. draait rond de patio en het weidse zicht dat licht brengt in de gemeenschappelijke woonruimtes en tegelijkertijd de nodige privacy biedt voor een rustig gezinsleven. De grenzen tussen binnen- en buitenruimtes zijn vervaagd waardoor het groene buitenleven in permanente verbinding staat met de keuken, woonkamer en eetkamer.

Luisteren naar de visie
van de klant is
altijd het vertrekpunt.

William Lambrecht

Door drie percelen samen te voegen, liet de site van deze villa in De Haan reeds bij aanvang van het project een overweldigende indruk na. Maar het plan was minstens even imposant en bracht vele uitdagingen met zich mee.

Die uitdagingen kwamen voort uit de unieke keuzes die gemaakt werden in het ontwerp van de hand van Vandecasteele en Vanhooren Architectenbureau. Door de zwevende constructie met luifels en overkragingen was deze villa qua constructie een zeer technische realisatie. Ook het ver uitgestrekte zwembad dat 30 cm boven de grond uitkomt, wat fundamenteel was om de architecturale lijnen te laten kloppen, vergde de nodige technische achtergrond.

Tijdens het bouwproces was flexibiliteit dan ook van essentieel belang, want het technische karakter van deze villa vroeg om aanpassingen op maat. Mits het nodige denkwerk en een nauwe samenwerking met de architect en bouwheer kon Lambrecht Villabouw deze woning aanleveren, volledig volgens plan.

Een complexe uitdaging
gaan we nooit uit de weg.

William Lambrecht

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info